Den första amerikanska rymdfärjan "vägde" 5000 gånger mindre i kodrader än någon Google

Den första amerikanska rymdfärjan “vägde” 5000 gånger mindre i kodrader än någon Google

Är nivån på en teknik mätt med antalet kodrader som krävs för att implementera den? Inte riktigt om vi ska tro på Nasa, som publicerade en häpnadsväckande jämförelse mellan vikten i linjer av koder för antal tekniker i slutet av 20: e och början av 2000-talet; sålunda nästan i slutet av kedjan, en iPhone-app väger i genomsnitt 40 000 rader kod, vilket är bara tio gånger mindre än de 400 000 raderna kod som ändå gjorde det möjligt för den första amerikanska rymdfärjan att starta och köra! Att en av de viktigaste delarna av rymdövertagandet inte bad om fler rader med koder än 10 godis kross sätta slut på, det är alla samma slående.

bi-graphics_millions-of-lines-of-code_all

Men det finns ännu mer otroligt: ​​rymdfärjan är bara en dvärg (av koden) jämfört med spelet. World of Warcraft (mer än 5 miljoner rader) eller framför en enkel DVD-HD-spelare (4,5 miljoner). Den “unika” tjänsten som ackumulerar flest kodrader är ingen ringare än Facebook, men de 61 miljoner raderna i världens ledande sociala nätverk väger inte mycket inför två miljarder kodrader från alla Googles tjänster (Google Maps, Google Search, Gmail, etc…).

bi-graphics_millions-of-lines-of-code_google-v-fb

Med andra ord, hela Google motsvarar att lansera 5000 rymdfärjor! Programmerarna är de den här punkten mindre bra idag eller beror det på att ingenjörerna från NASA är heliga kadorer? Ingen vet, men vi vill omformulera det berömda ordspråket: ” Utan behärskning är antalet rader med kod ingenting“.