Le VTT électrique Theos F90 de Kellys. © Kellys Bicyles

Denna Kellys Theos F E-MTB introducerar en kompositram som är dubbelt så stark som kolfiber

Cykelbyggare Kellys har precis presenterat en ny fullfjädrad elektrisk mountainbike med ett kraftfullt 720 Wh batteri och en ram tillverkad i Europa av ett kompositmaterial som sägs vara dubbelt så starkt och hållbart som kolfiber, samtidigt kan återvinnas.

Med den vurm som fortsätter att växa runt, pressas tillverkarna gradvis för att söka en viktig innovation för att sticka ut från konkurrenterna. Detta är fallet med Kellys, en cykeltillverkare av slovakiskt ursprung, som meddelar att den använder ett “revolutionerande” material för ramen för dess nya fullupphängning,. Det är en hybridkomposit som kombinerar kol- och kolmikrofibrer. Detta material har utvecklats med det belgiska företaget Rein4ced och det möjliggör robotproduktion som äger rum i en europeisk fabrik, säger Kellys.

När det gäller kvaliteten på denna ram hävdar tillverkaren att den är dubbelt så hållbar och hållbar som en motsvarighet i, utan att vara tyngre. En annan fördel, detta material är återvinningsbart. Det är uppenbarligen inom fältet som vi kommer att kunna bedöma de dynamiska egenskaperna och de möjliga fördelarna med detta koncept. Men innovationen är intressant för sitt löfte om robusthet som ibland kan saknas i kolfiberramar av första pris. Kellys erbjuder tre versioner av Theos F som alla använder en vintage 2021 Shimano-elmotor, men den exakta modellen är ännu inte specificerad. Det kommer att associeras med ett 720 Wh 20 Ah batteri som utvecklats tillsammans med det tyska företaget BMZ. Återigen ingen exakt information om och laddningstid.

Enduro och alla bergstypenheter

Kellys riktar sig mot tunga mountain- och enduro-cykelentusiaster med fästen som kombinerar DT Swiss H1700 Spline 27,5 ” bak och 29 ” framhjul och 170 mm bakre färd. Theos F90 är en fin topp i sortimentet, med en Fox 38 Float Factory 180 mm gaffel och en Fox Float X2 Factory bakre chock, båda med Kashima-beläggning. Överföringen anförtrotts till en Shimano Deore XT Di2 elektrisk växel / växelspak. De hydrauliska skivbromsarna är Shimano Deore XT.

Theos F70 är en medelstor modell utrustad med en Rock Shox Zeb 180 mm gaffel, Rock Shox Super Deluxe fjäderchock, Deore SL-M6100-IR Rapidfire Plus / Shimano Deore XT växel / mekanisk växelsats och Shimano MT420 hydrauliska bromsar. Theos F50 är nybörjare för en lite mindre engagerad träning, med en Rock Shox 35 Gold RL-gaffel med 150 mm körning, en Rock Shox Deluxe Select R-chock, en Deore SL-M4100-R växel / växel Rapidfire Plus / Deore M5120 och Shimano MT420 hydrauliska bromsar. Det är inte känt om denna typ av ram kommer att resultera i billigare priser för dessa eftersom Kellys ännu inte har kommunicerat om priserna på dessa nya modeller.

Du kommer också att vara intresserad