Desire 816 under $ 300, har HTC en bomb?

HTC kan ha hittat ett botemedel mot sin situation på smarttelefonmarknaden. Går obemärkt förbi Mobile World Congress 2014, kan ett av dess meddelanden skaka upp tävlingen. Att erbjuda en terminal med en 13 megapixelkamera för mindre än $ 300 i Asien.

HTC Desire 816 smartphone

Informationen som GSMArena gav förstasidan åtföljs av ett argument baserat på uttalanden från kinesiska medier. Inledande priset på HTC Desire 816 skulle vara 1800 yuan eller mindre än $ 300.

The One är en av de vackraste smartphonesna i världen, men det har inte riktigt hjälpt HTC att komma tillbaka i form. Den avancerade nischen idag är inte längre löftet om volymförsäljning. Lusten att få marknadsandelar måste gå ett annat sätt. Det skulle tas för givet att varumärket på inträdesnivå inte kan konkurrera effektivt mot asiatiska smartphones från Micromax och Karbonn. Dessa företag översvämmer marknaden med modeller som Xolo A500S, som erbjuder en 5-megapixelkamera och en 4-tums skärm för mindre än $ 100. Emellertid har $ 300-kortplatsen en öppning som HTC kan låna för att nå sina mål.

Önska 816 under $ 300.

HTC Desire 816 smartphone

HTC Desire 816 levereras med en 5,5-tums skärm med en upplösning på 1280 x 720 pixlar, en 13-megapixelkamera och en 5-megapixel framsensor. Om HTC bestämmer sig för att inte följa Apples tvivelaktiga prispolicy för iPhone 5C är en möjlighet möjlig. Genom att sätta priset på Desire 816 under $ 300-märket har varumärket chanser att få konsumenter att se söta ut.

På två år har smarttelefonmarknaden förändrats dramatiskt. Toppen av sortimentet är verkligen en dröm men dess budget står i motsats till verkligheten. Konsumenter, även på västerländska marknader, migrerar massivt till smartphones till cirka 300 dollar utan subvention. Segmentet på $ 600 är inget annat än ett slags teknikutställning som gnuggar av varje nytt år på resten av sortimentet genom att tillåta rikare utrustning till lägre kostnader.

HTC drar nytta av en berömdhet i high end men erövringen av ny relevans vilar kanske på det strategiska valet att erbjuda smartphones av kvaliteten på en iPhone 5C men 40% billigare.