"Det var bättre innan": många fransmän kritiserar dagens tv

“Det var bättre innan”: många fransmän kritiserar dagens tv

Har tv försämrats med tiden? En bra del av fransmännen tror det ändå. En BVA-undersökning avslöjar att 70% av fransmännen anser att de TV-program som för närvarande sänds är av lägre kvalitet om vi jämför dem med de som sänds för några år sedan. Ett av problemen som nämns gäller reality-TV. 92% av fransmännen har en dålig bild av denna typ av program, som huvudsakligen sänds på NRJ12.

Familjetelevision

TV är dock fortfarande ett viktigt inslag för fransmännen. 59% föredrar att titta på filmer, 54% litar mer på dokumentärer, 45% är mer intresserade av information och 44% i serier. När det gäller serien exakt föredrar 55% av fransmännen den amerikanska serien, mot 38% för den franska serien. För de över 50 år är det omvända.

Har tv en framtid? Svaret är ja för en av två fransmän (50%). 17% tror att Internet kommer att lyckas i verkligheten. Vi kan redan se detta med tjänster som Netflix som redan gör att du kan se mycket innehåll. När det gäller omspelning använder 76% av fransmännen det. Slutligen tittar 46% direkt på Internet direkt.

Dessa data återspeglas i publiken, särskilt på TF1 som har uppnått sin sämsta publik de senaste veckorna och har sjunkit under 20%. Kedjorna måste dra ut alla stopp för att locka fransmännen som börjar leta någon annanstans.