DGNCC app for online training of NCC cadets launched by Defence Minister Rajnath Singh; here

DGNCC-app för onlineutbildning av NCC-kadetter lanserade av försvarsminister .. Sedan början av koronaviruskrisen i landet, utbildning av .. Teknik1 månad sedan

Sedan början av koronaviruskrisen i landet förblir utbildningen av över en lakh NCC-kadetter stoppad eftersom skolor och högskolor över hela landet är stängda. För att ta itu med saken kom tjänstemännen i försvarsministeriet på idén att sprida NCC-kadetutbildningsmetoder via virtuellt läge.

New Delhi | Jagran Technology Desk: Försvarsminister Rajnath Singh lanserade på torsdag generaldirektoratet National Cadet Corps (DGNCC) Mobile Training App för att genomföra onlineutbildning av NCC (National Cadet Corps) kadetter över hela landet mitt i COVID-19-pandemin.

Sedan början av koronaviruskrisen i landet förblir utbildningen av över en lakh NCC-kadetter stoppad eftersom skolor och högskolor över hela landet är stängda. För att ta itu med saken kom tjänstemännen i försvarsministeriet på idén att sprida NCC-kadetträningsmetoder via virtuellt läge.

Appen är användbar för att övervinna svårigheter på grund av COVID-19: Rajnath Singh

Försvarsminister Rajnath Singh talade virtuellt till NCC-kadetterna och hoppades att appen skulle vara användbar för att övervinna svårigheterna med COVID-19-pandemin. Ministern berömde också kadetterna för att stödja COVID-19-krigare i frontlinjen under den pågående pandemiperioden.

”NCC förmedlar värden av enhet, disciplin, service till nationen och flera NCC-kadetter växte till stora personligheter som premiärminister Narendra Modi, luftmarsskal Arjan Singh, idrottspersonlighet Anjali Bhagwat, före detta utrikesminister Sushma Swaraj och tidigare försvarsminister Manohar Parrikar. Jag var också NCC-kadett som student, säger Rajnath Singh.

Om utbildningsansökan

DG NCC Mobile Training App gör det möjligt för NCC-kadetter med hela sitt utbildningsmaterial inklusive kursplan, träningsvideor och vanliga frågor. Uttalandet som släpptes i frågan säger att appen är utformad så att den kan svara på utbildningsrelaterade frågor som publiceras av någon kadett, genom kvalificerade instruktörer.

Ett steg mot automatisering av NCC-utbildning, DG NCC Mobile Training-appen är ett steg under fackliga regeringens Digital India-kampanj, och är inriktad på en effektivt utbildad NCC-kadettatmosfär även i extrema situationer som den som COVID-19-pandemin ställer vid närvarande.

Postat av: Aalok Sensharma