Disney+ arrive le 12 novembre aux États-Unis, et à partir de 2020, dans les autres régions du monde. © Disney

Disney presenterar Disney +, dess anti-Netflix-erbjudande

Med sin Disney + -tjänst hanterar den amerikanska underhållningsjätten sektorn för streaming och video on demand. Landning planerad till november i USA och 2020 i Europa.

När du heter Disney och du har en enorm katalog med kanaler, filmer, franchises, serier och naturligtvis … tecknade serier, kan du inte sitta ledigt framför explosionen av och den. Den amerikanska jätten har just meddelat ankomsten av sin egen tjänst, och för att slå hårt är ingångspriset $ 6,99! Årsabonnemanget är ännu mer fördelaktigt eftersom kostnaden per månad sjunker till 5,8 dollar. Det är billigare än Netflix, och det är redan goda nyheter för konsumenterna.

Till detta pris, vad har vi rätt till? Uppenbarligen för hela innehållet i gruppen, och därmed franchisen Stjärnornas krig och förundras, men också tecknade serier Pixar eller TV-serier som komplett Simpsons. Disney är också National Geographic, Fox TV- och filmkatalogen, och regissörerna har lovat att börja arbeta med ett tjugotal originalserier och ett tiotal långfilmer. Kanske har vi också rätt till sport eftersom Disney äger ESPN, det amerikanska nätverket. Detta skulle vara en stark punkt jämfört med vem som inte sänder direktsänd sport utan bara dokumentärer.

I Europa 2020

Precis som Netflix kommer det att vara tillgängligt från, från och från spelkonsoler. Allt med möjlighet att se avsnitt eller filmer offline, som dess konkurrent också erbjuder. För videokvaliteten lovar Disney att anpassa sig till i bästa fall 4K.

Det kvarstår frågan om tillgänglighet. I USA är lanseringen planerad till 12 november. För Europa och resten av världen kommer det att bli nödvändigt att vänta till 2020 med en ankomst i flera etapper över två år.

Du kommer också att vara intresserad