Star Wars IX: berättelsen är över, inspelningen börjar i sommar

Disney tillkännager Star Wars och Marvel kommer att erbjudas exklusivt på sin videostreamingtjänst

Disney har redan meddelat sin avsikt att skapa en egen videostreamingtjänst för att konkurrera med Netflix och andra spelare på marknaden. En fråga förblev dock obesvarad: kommer Star Wars och Marvel att vara bekymrade efter att de släppts på bio? Svaret gavs idag: ja.

Star Wars The Last Jedi Poe Rey Finn 600x338

Bob Iger, vd för Disney, avslöjade under Bank of America Merrill Lynch 2017 Media, Communications and Entertainment Conference på torsdagen. Han delade inte mer specifika detaljer omedelbart, men det måste sägas att Disneys videostreamingtjänst inte kommer fram till 2019. Han och hans team har därför fortfarande tid att förbereda marken.

Genom att inkludera Star Wars och Marvel i sitt streaming-erbjudande kommer Disney att slå hårt med tanke på framgången för varje film. Tjänsten kommer att skada Netflix med vetskap om att den senare inte längre får sända Disney-filmer (vare sig Star Wars, Marvel eller andra) från och med 2019. Dessutom kommer Disney att erbjuda en katalog innehållsrikt (särskilt för barn), för att se vad som kommer att bli priset och filmen för släpp.

Tjänster som Netflix kostar i genomsnitt 10 euro per månad beroende på det valda erbjudandet. Eftersom Disney kommer att ha stora licenser kan månadsavgiften vara lite högre. Bob Iger har lovat att säga mer om detta under de kommande månaderna.