Dji Mavic Air Camera 1024x559

DJI presenterar Mavic Air, en ny “vikbar” drönare som kan styras med gester

DJI samlade bara det bästa från två världar genom att presentera Mavic Air, en drönare utrustad med vissa avancerade funktioner i Mavic Pro (som den Gimbal på 3 axlar och förmågan att fälla) och Gnista (styrning med gester). Mycket kompakt, 41% lättare än Mavic Pro (430 gram) och vikbar, men Mavic Air kan ändå filma i 4K och med 30 bilder / s (eller i FULL HD och 120 bilder / s) tack vare en ansluten kamera till en korg Gimbal stabiliserad på 3 axlar. Denna roliga och mycket sofistikerade drönare kan också ta panoramabilder på 32 megapixlar.

Utöver detta måste du veta mer om det.

Fortfarande angående specifikationerna är Mavic Air utrustad med en 8 GB SSD-enhet för lagring av foton, en kapacitet som kan ökas med micro SD-kort. Maskinen kan stiga till en höjd av 5000 meter över havet (vilket verkligen är häpnadsväckande) och snurrar med maximal hastighet på 70 km / h (i sportläge). Naturligtvis är det möjligt att styra båten via DJI Goggles synglasögon. Fjärrkontrollen har en antenn för sändningar med lång räckvidd; det blir således möjligt att styra drönaren upp till 4 km bort. Tyvärr, och som alltid man kan säga, överskrider Mavic Air inte 21 minuter.

Dji Mavic Air Red 600x341

Men utöver dessa tekniska egenskaper har Mavic Air de innovativa funktionerna hos Spark, möjligheten att helt styras av gester. Start och landning, val av spårningsfunktioner eller till och med självläget (SmartCapture), alla dessa funktioner kan “begäras” från drönaren med några mycket specifika gester. Slutligen är Mavic Air som standard utrustad med ett kollisionsdetekteringssystem, tack vare två synkameror som gör det möjligt att upptäcka alla hinder som ligger 20 meter bort. Mavic Air kommer att finnas i tre färger, Onyx Black, Arctic White och Flame Red.

Det är redan möjligt att förbeställa Mavic Air + ett batteri + radiokontrollen på tillverkarens webbplats till priset av 849 euro (marknadsföring börjar den 28 januari); ett paket med ytterligare ett batteri, en resväska, en adapter för ett externt batteri och en laddningsstation erbjuds till 1049 euro.