dji-mavic-pro-with-controller

DJI presenterar Mavic Pro, en hopfällbar och extremt sofistikerad drönare: Karma (GoPro) redan föråldrad?

Drönartillverkaren DJI kommer därför inte att ha väntat länge innan jag svarar tit för tat till Karma, den allra första konsumentdronan från Go Pro. Genom att avslöja hans Mavic Pro, det kinesiska varumärket gör till och med lite bättre än att bara reagera på GoPro-meddelanden eftersom drönan verkar placera markören längre än alla andra (i det här prisfältet). Med sitt aggressiva utseende och sin vikbara och ultrakompakta ram passar Mavic Pro i handflatan när du fortfarande behöver en resväska för att transportera Karma.

Men där DJI är riktigt stark, det är i ackumuleringen av specifikationer som vi inte förväntade oss att hitta en dag på en drönare av denna storlek (och definitivt inte alla samtidigt): med sin 4K stabiliserad (30 img / s), en toppfart på 65 km / h, en maximal räckvidd på 7 kilometer och en räckvidd på 27 minuter, har Mavic Pro inte riktigt någon konkurrens, även om vi tittar på Karma-sidan. Ännu bättre, videoåterkoppling finns i Full HD 1080p, mot “enkel” HD i 720p för Karma. Observera att Mavic kan ta bilder i RAW-format i 12 MPx.

dji-mavic-pro-with-controller

Mavic Pro väger bara 734 gram (utan fjärrkontroll förstås, men med sitt batteri)

Mavic Pro är också utrustad med en GLONASS GPS och ett tjugotal dedikerade processorer + sensorer som gör det möjligt att automatiskt undvika hinder eller områden som är förbjudna för drönare (!), en funktion som är desto mer praktisk eftersom det är möjligt att definiera “mål” -punkter på kartan (fungera Tryck på Flyga), med ett enkelt knacka med fingret på pekskärmen på smarttelefonen eller den dedikerade fjärrkontrollen (med långväga radiolänk). Dronan kan naturligtvis automatiskt återgå till startpunkten, och detta med precision till närmaste centimeter tack vare funktionen Precisionslandning : Mavic Pro tar ett foto av startområdet och använder det som referenspunkt när det återvänder.

dji-glasögon-768x498

Med DJI Goglus-hörlurarna kan du följa flygningen med din Mavic Pro som om du var där! Bilderna överförs i Full HD

Slutligen är Mavic som standard utrustad med ActiveTrack vilket gör det möjligt för honom att “följa” en person / cyklist / bil i synnerhet, tillräckligt för att få imponerande “sport” -bilder … eller ta original och spektakulära selfies / drönare.

DJIs ultrakompakta och ultrakompletta drönare finns redan att sälja på tillverkarens webbplats till ett pris av 1199 euro (Mavic Pro + radiofjärrkontroll) eller 1499 euro (komplett förpackning Fly More innehåller dessutom ett andra batteri, en laddningsstation, en billaddare, en bärväska och till och med ytterligare propellrar).