Dlodlo V1: ultratunna, lätta ... och högpresterande VR-glasögon?

Dlodlo V1: ultratunna, lätta … och högpresterande VR-glasögon?

De virtuell verklighet är i full gång, åtminstone på planen marknadsföring eftersom många företag försöker ockupera denna nya marknad (som ännu inte är en massmarknad långt ifrån den). Om VR och dess fördjupningsfunktioner oundvikligen lockar, kommer det återkommande obehaget hos de flesta hjälmar, deras tyngd, utan tvekan att förbli ett stort hinder för allmänhetens adoption. Oavsett om det ärOculus, av Länge leva VR eller Playstation VR, nuvarande VR-hjälmar är skrymmande och ger ofta intrycket av att ha på sig dykmaskar (hej svett …).

Kinesiska samhället Dlodlo kan mycket väl ha en början på en lösning; hans VR-headset Dlodlo V1 väger bara 88 gram för en tjocklek av endast 16 millimeter. Bredvid 555-serien för en HTC Vive eller 610 gram av en Playstation VR är det lite dag och natt. Så förvånande som dess dimensioner är, är enheten inte alls “falsk” eftersom en journalist från Mashable kunde prova headsetet tidigare i veckan. Ännu bättre, trots den extrema miniatyriseringen av komponenterna, har Dlodlo några ganska imponerande specifikationer: Upplösning 2560 x 1200 (800 pixlar per tum per öga), 105 ° synfält och en 90Hz uppdateringsfrekvens (lika mycket som Playstation VR i korthet). Snarare inte dåligt då.

DlodloVONE05

Dlodlo V1 kommer också att åtföljas av en egen nedladdningsplattform som innehåller 658 videor och 76 VR-kompatibla spel. I strikt nomadläge (ja, ja) kommer Dlodlo V1 att kunna gränssnitt med Dlodlo D1, en ultra-mini-PC under Android 5.0 utrustad med en fyrkärnig klocka på 1,6 GHz, 4 GB RAM, 32 GB lagringskapacitet och framför allt ett 3000 mAh batteri som gör att Dlodlo V1 kan fungera i 3 hela timmar. När det gäller det tillkännagivna priset, 559 $, det har lite att göra med konkurrenskraftiga priser. Ändå måste Dlodlo V1 fortfarande gå igenom finansieringsrutan Kickstarter och att ingenting ännu är avgjort, även om de funktionella prototyperna finns …