TikTok Logo 1024x682

Donald Trump försäkrar honom: han kommer att förbjuda TikTok i USA

Donald Trump försäkrar honom: TikTok går igenom de sista timmarna. Det är åtminstone fallet i USA. Den amerikanska presidenten har meddelat att han kommer att förbjuda det sociala nätverket i USA och förbudet bör vara på plats från idag.

TikTok-logotyp 1024x682

“När det gäller TikTok förbjuder vi det i USA”Donald Trump berättade för journalister ombord på presidentplanet Air Force One. Han tillade att han skulle agera idag och avvisade också planen för Microsoft att köpa den amerikanska aktiviteten i det sociala nätverket.

TikTok tillhör den kinesiska gruppen ByteDance. Den har nästan en miljard användare över hela världen och är mycket populär bland unga människor. Det sociala nätverket var föremål för en utredning av CFIUS, den amerikanska myndigheten som ansvarar för att utländska investeringar inte utgör en risk för nationell säkerhet.

TikTok har ofta tvingats försvara sig från sina band till Kina, där ByteDance har en liknande applikation under ett annat namn (Douyin). Gruppen har alltid nekat att dela data med de kinesiska myndigheterna och försäkrat att den inte har för avsikt att acceptera förfrågningar i detta avseende.

Vid tidpunkten för denna artikels publicering är TikTok fortfarande tillgänglig i USA. Men hur länge? Avstängningen bör göras inom några timmar om Donald Trump håller sitt löfte.