[Dossier] Windows Hello: slutet på lösenord

[Dossier] Windows Hello: slutet på lösenord

Hur man säkerställer användarens säkerhet Windows utan att behöva gå igenom det ofta tråkiga inlägget av ett lösenord? Tack vare det biometriska igenkännandet (ansikts-, fingeravtryck) integrerat i Windows Hello, en av de viktigaste funktionerna i Windows 10.

Hallå

Windows Hello, Det är ett snabbt och säkert PC / Surface-öppningssystem som ersätter det traditionella lösenordet. Om du har en kompatibel dator eller tangentbordskåpan (Surface) med integrerad fingeravtryckssensor blir det då möjligt att komma åt ditt Windows 10-skrivbord helt enkelt genom att visa ditt bra ansikte mot kameran eller genom att posera en av hans fingrar på fingeravtryckssensorn. Du behöver inte vara en hemlig agent för att dra nytta av lätt igenkänning: Windows Hej, alla har rätt till det!

misstag

Den typ av meddelande som du aldrig kommer att se igen med Windows Hello

På daglig basis är Windows Hello desto mer praktiskt … eftersom det är helt transparent. Om du har konfigurerat sessionen med ansiktsigenkänning kan det enkla faktumet att vara framför din dator / Surface dig att hitta ditt kära skrivbord för Windows 10. Du kan knappast vara mer praktisk! Fångstavtrycksfångandet tar inte mycket mer tid resten (du behöver dock ett skydd anpassat för Surface Pro 4). De få sekunderna som sparas varje gång du loggar in blir snabbt minuter i slutet av en dag, för att inte tala om att vi snabbt glömmer bort de små problemen, som att skriva in fel lösenord till exempel

täcka-fönster-hej

Den biometriska sensorn på omslaget till Surface Pro 4

Innan du får tid, trots allt, måste du förlora lite; konfigurationen av Windows Hello tar inte mer än några minuter: vi befinner oss på konfigurationsmenyn i tre små fönsterhoppar (Start-menyn -> Inställningar -> Konton -> Anslutningsalternativ), då finns det inte mer bara för att ange en PIN-kod (om den inte redan har gjorts) för att komma åt Windows Hello-konfigurationsmenyn.

windows-hej-konfiguration

Att spela in fingeravtrycket / fingrarna “konventionellt” kräver att du trycker på pekfingret flera gånger på den biometriska sensorn; När det gäller ansiktsigenkänning är det ännu snabbare (se till att vara framför datorns kamera).

windowshellovideodemohero

På min Surface Pro 4 utförs ansiktsigenkänning så snabbt att jag inte kunde ta en skärmdump av inställningarna. Det vill säga om det är effektivt …

windowshello6

windowshello7

Ännu bättre är det möjligt att fylla i Windows Hello-information för flera användarkonton: i den här konfigurationen med flera konton behöver inloggningen inte längre välja ett användarkonto eftersom det biometriska igenkänningssystemet automatiskt byter till det konto som motsvarar användarens ansikte eller fingeravtryck.

Ansikts- eller fingeravtrycksigenkänning är inte de enda sätten att komma åt din session; Windows Hello tillåter också valet av en Bildlösenord, som låter dig öppna din session genom att reproducera gester “Gratis” på en bild som du har valt; original och helt ostoppbar.

windows-hej-pass-bild

Slutligen bör det noteras att alla biometriska data (liksom PIN-koden eller bildlösenordet) lagras och krypteras direkt på hårddisken på datorn eller Surface. Det finns därför ingen risk att denna känsliga information hamnar på nätet …

yoga-900-talet-i-guld

Lenovo Yoga 900S 12 ”, Windows Hello-kompatibel

Windows Hello är tillgängligt på följande enheter:HP Envy x360 15 (587 € på rabatt) Lenovo Yoga 900S 12 ”(1120 € på rabatt eller 1199 € på Darty) Microsoft Surface Pro 4 (från 849 € i Microsoft Store) ASUS Zenbook UX305CA Touch (799,99 € på RueduCommerce) Microsoft Surface Book (från 1399 € i Microsoft Store) HP ENVY 34 Curved All-in-One (2599 € på Boulanger) HP Pavilion All-in-One 23 (799,99 € på rabatt)

windows-hej-pc-compaibles-1

Windows-Hello-PC-Compaibles

Om du vill lära dig mer om Windows Hello-kompatibla datorer och alla de nya funktionerna i Windows 10 har Microsoft den här ganska praktiska länken.