doublicat-gifs-3

Doublicat Review: Skapa GIF med ditt eget ansikte

Deepfake har blivit något läskigt eftersom det används för att sätta ansikten på människor i filmer och alla typer av innehåll. Detta system fungerar genom AI och “lär sig” ett ansikte baserat på flera foton eller videor av en person. Nu är detta system tillgängligt för alla att sätta sina ansikte i en GIF och skapa memes med ditt ansikte.

Doublicat: skapa GIF med ditt eget ansikte

Deepfakes har blivit så farliga att de har förbjudit dem på sociala nätverk som Facebook, förutom för användning för komiska ändamål. För att göra dem lättare har vi Doublicat, som är en applikation som låter oss sätta vårt ansikte i en GIF. Applikationen är tillgänglig på iOS och Android och är väldigt lätt att använda.

doublicat-gifs-3

Bakom denna applikation är RefaceAI , en AI med GAN (Generative Adversarial Network) utbildade för att ersätta ansikten i rörliga videor. Dess skapare har redan utvecklat en app som heter Reflect som ersatte ansikten i foton, men nu har de gått ett steg längre med Doublicat för att kunna göra det med rörliga bilder av GIF.

För att skapa vår GIF måste vi bara ta en selfie och välj GIF där vi vill ersätta vårt ansikte. Vi behöver bara ett foto, även om vi kan ha flera ansikten och flera vinklar att försöka om det ser bättre ut. GIF: erna där vi kan sätta ansiktet är begränsade till det urval som appen erbjuder, men vi har tillräckligt att välja bland de mest populära och skratta.

I form av Integritet , ansökan ber oss om tillstånd så snart vi öppnar den för att “tillhandahålla våra ansiktsdata”. I sekretesspolicyn kan vi se att de samlar in foton och ansiktsdrag separat. I det senare fallet säkerställer de att de inte samlar in några biometriska uppgifter. Dessutom lagras bilder i 24 timmar på deras servrar och ansiktsdrag i 30 dagar efter den senaste användningen av appen. De aggregerade eller oidentifierade uppgifterna kommer att lagras “så länge som nödvändigt”, även om de är enkla ansiktsvektorer, vars data inte heller delas med tredje part. Därför verkar det vara säkrare än FaceApp eller Zao .

Således använder applikationen inte en 3D-modell av ansiktet eftersom det används med deepfakes, vilket gör att ansiktsbyte går snabbare. Med detta är resultatet tillräckligt bra för att vara roligt, men utan att bli så bra att personens integritet kan äventyras.

Ser vi framåt vill RefaceAI-teamet starta en applikation för att ersätta ansikten i videor, även om detta kan skapa en ny kontrovers för problemen med falska videor som detta har genererat. Plattformar som TikTok och Snapchat arbetar med att lansera liknande tekniker för att dela innehåll på sociala nätverk.

Du kan ladda ner Doublicat i följande länkar: