DuckDuckGo

DuckDuckGo vs Google Sökmotor: Huvudskillnader

Vad är DuckDuckGo och hur fungerar det?

Låt oss börja med grunderna, vad är DuckDuckGo . Det korta svaret är att det är en sökmotor som Google. Den långa är att den som sökmotor inte har så mycket vikt när det gäller sökvolym men den har lyckats få användare tack vare hur den behandlar deras integritet.

DuckDuckGo

Programmerad i Perl kan den här sökmotorn betraktas som en hybrid sökmotor eftersom det kombinerar sina egna resultat med de som erbjuds av andra internetkällor. Alla resultat är dock fria från alla typer av villkor beträffande din webbhistorik, preferenser etc.

Var får du informationen? Tja, som vi sa, har den sin egen tracker som heter DuckDuckBot som driver internet på jakt efter information. Och dessutom, den bygger på cirka 400 olika källor för att ge dig fler resultat relaterade till din fråga. Bland dem finns motorerna från Bing, Yahoo!, Wikipedia, etc.

Men om den inte når räckvidden för Googles sökmotor, varför den växer och varför du bör överväga att använda den vid vissa tillfällen eller direkt i din dagliga dag. Låt oss gå genom delar.

Googles sökmotor fungerar mycket bra, men resultaten som den visar är villkorade av data som du genererar och som genom användning av småkakor, applikationer, tjänster etc. kan företaget samla in. Således, vad du kommer att se när du söker efter en viss term är mycket sannolikt att variera med avseende på vad en annan användare skulle se.

Detta för vissa är inte ett problem utan snarare en fördel. Men när det du hittar inte övertygar dig om det vänd dig till DuckDuckGo det kan vara en bra idé . Och det är också nödvändigt att erkänna att få personer passerar från den andra eller tredje sidan i Googles resultat. Dessutom är det få som får se resultaten i slutet av den första sidan och brukar klicka på de första tre eller fyra.

DuckDuckGo ventajas

Naturligtvis är detta inte den enda fördelen med DuckDuckGo. En annan av dess värden är tillägget Firefox HTTPS Everywhere tvingar alla webbplatser att erbjuda sina HTTPS krypterad version . Detta är viktigt för din säkerhet, särskilt om din webbläsare inte gör det som standard. Det är sant att det redan är något ovanligt, men det är bra att veta.

Även om det som värdesätter de som använder tjänsten dagligen mest är att den inte lagrar din sökhistorik. Det finns ingen typ av post som registrerar varje ord som matas in i din sökruta, de platser där du klickade osv. Ja. Det stämmer att DuckDuckGo sparar sökningar men inte associerar dem med någon och det enda syftet är att förbättra motorn i ett helt anonymt sätt.

DuckDuckGo Extras

Bang DuckDuckGo

Att veta vad DuckDuckGo är, vad det erbjuder och hur det fungerar, finns det något annat du borde veta? Ja, din Bang! och udda extra.

Bang är ett system med kommandon som låter dig använda tredjeparts tjänster direkt från DuckDuckGo och dra nytta av det skyddet över din integritet. Således, till exempel genom att skriva! Eo! Och du ska söka på eBay eller YouTube. Kort sagt, det finns många termer som associeras med olika webbplatser och tjänster, så det handlar om att fråga och stanna hos dem som intresserar dig mest.

Då har du Privacy Essential, ett tillägg som är tillgängligt för olika webbläsare som förbättrar integriteten när du använder dem. Vi pratade om det här och i grund och botten låter det dig blockera trackers och kontrollera vem som försöker följa dig eller inte.

Navegador DuckDuckGo iOS Android

Slutligen, oavsett om du använder iOS eller Android, kan du installera din webbläsare på din smartphone och njuta av allt detta vi har sagt dig direkt. Även om du också har möjlighet att ställa in DuckDuckGo som standardsökmotor i Chrome och till och med Safari. För den första kan du ändra den från Mer-knappen (trepunktsikonen) i applikationen eller i Inställningar> Safari> Sök efter iOS.

Sammanfattningsvis är DuckDuckGo en mycket bra sökmotor och ett rekommenderat alternativ att använda som standard som ett andra alternativ när du inte hittar det du letar efter eller vill ha en “ren” vision. För om du bara behåller vad Google erbjuder dig, stannar du med vad som ibland SEO-specialister vill att du ska hitta och inte vad som verkligen kan vara användbart eller intressant.

Från och med den 1 mars detta kommer att vara till nytta, eftersom Googles sista beslut kommer att ge det mycket mer relevans och tyngd som vi säger dig.