Google Duo

Duo: FaceTimes konkurrent för iOS och Android signerade Google

I juni 2010 tillägnades “En sak till” FaceTime, det nya verktyget som åtföljer iPhone 4 som möjliggör videokonferenser. Ursprungligen reserverat för smartphones från 2010 innan det idag nästan var närvarande på alla serier av huvudprodukter (snart Apple Watch?), Projektet skulle ursprungligen bli öppen källkod. Från och med 2016 är FaceTime fortfarande begränsat till Apple-enheter, och Google har nu gått för sin egen interna lösning.

Google Duo

Google Duo tillkännagavs i maj förra året och tillåter att en applikation gör videokonferenssamtal. Efter installationen utförs en enkel verifiering via SMS (med validering med kod) för att komma åt programmet.

Till skillnad från FaceTime innehåller Duo “Knock Knock”, en funktion som låter dig visa videon från den som ringer redan innan du plockar upp. För att detta ska fungera måste kontakterna i fråga sparas i smarttelefonens adressbok.

För närvarande tillgängligt i USA (App Store-länk – iPhone / iPad – gratis) bör Google Duo-applikationen snabbt landa i våra appbutiker. Det är också redan tillgängligt för förhandsregistrering i våra regioner för Android.