Microsoft Edge Chromium Dev Canary 1024x549

Edge (Chromium): den “nya” webbläsaren från Microsoft är tillgänglig för testning

Microsoft har just erbjudit att ladda ner en första version av sin “nya” Edge-webbläsare. Varför “nytt”? Eftersom Edge, standardwebbläsaren för Windows 10, ändrar renderingsmotorn och antar Chromium, samma som den som finns på Googles Chrome.

Microsoft Edge Chromium Dev Canary 1024x549

Microsoft meddelar att den nya Edge för närvarande är berättigad till versioner av Kanarieöarna och utvecklare. Den första är benägen för många buggar och uppdateras dagligen. När det gäller den andra uppdateras den varje vecka och är tänkt att vara lite mer stabil än den kanariska versionen. Det finns dock några buggar som kan förväntas dagligen. Microsoft tillägger att den nya Edge kommer i beta senare, liksom den version som stöder macOS och versioner av Windows tidigare än Windows 10.

“I dessa tidiga versioner är vi verkligen fokuserade på de grundläggande och har ännu inte inkluderat ett brett utbud av funktioner och språk som kommer senare”, skriver Microsoft på sin blogg. Det finns redan några visuella förändringar, stöd för tillägg gjorda för Chrome och möjligheten att ansluta till ditt konto.

Om du vill testa den nya Edge-webbläsaren, gå till microsoftedgeinsider.com.