Cyberwar: Ryssland påstås ha hackat USA: s röstsystem i 39 stater

Edward Snowden: en kampanj för att få förlåtelse från USA (och särskilt Obama)

Den amerikanska presidenten Barack Obama kommer att lämna kontoret i januari nästa år, och analytiker och politiska experter är redan bekymrade över rekordet för den första presidenten ” Afroamerikan“; om vi inte kan ta bort Obama modet att ha genomfört ett riktigt “amerikanskt” socialförsäkringsprojekt, är hans resultat i försvaret av individuella rättigheter och integritet mycket mer tveksamma, och fallet Snowden har utan tvekan fungerat som en påminnelse för de mest naiva.

Snowden intervju Washington Post

Sedan avslöjandena avEdward Snowden, den larmstartare kan inte längre återvända till sitt ursprungsland utan att riskera fängelse, en rättslig situation som advokater och organisationer för mänskliga rättigheter vill se kringgås genom att be Obama direkt om en presidentnådgivning som gör det möjligt för Snowden att återvända till staterna -United som en hjälte, och inte som en förrädare till sitt hemland. DeAmerican Civil Liberties Union, Amnesty International, Human Rights Watch och andra organisationer skickade därför ett gemensamt meddelande till Obama och uppmanade honom att göra Snowden till en man åter fri att röra sig utan att behöva frukta “vallen”.

Barack Obama

Edward Snowden deltar också i denna kampanj, och han är också larmstartare som tillkännagav detta initiativ vid en presskonferens utan att tveka att förklara sin djupa kärlek till detta land som han kanske aldrig får se igen: ” Jag älskar mitt land. Jag älskar min familj. Och jag har ägnat mitt liv åt båda. Dessa risker, de beslut jag fattade, jag visste att det var oundvikligt. Och ingen borde kunna ta sådana beslut.

Om inget någonsin tas för givet, påpekar vissa observatörer av det amerikanska politiska livet att en benådning från Obama skulle göra det möjligt att återställa presidentens image i ett område där det uppskattas att hans rekord är ganska mycket negativ (respekt för integritet och individers rättigheter). Ingenting går förlorat så …