Galaxy Note 7 Prend Feu Avion

Efter anmärkning 7: 40% av amerikanska Galaxy-användare skulle byta tillverkare för sin nästa mobil

Efter den dubbla påminnelsen om Galaxy note 7, Samsung desperat försöker behålla kunder. Till Förenta staterna, men också i Frankrike eller i Kina, många användare klagar över utbytesprocessens långsamhet, för att inte tala om besvikelsen att behöva klara sig utan en mobil som inte har någon verklig motsvarighet på marknaden (till stor del på grund av dess stylus någon annanstans).

galax-not-7-eldplan

Not 7 sprängde också användarnas förtroende som det verkar

Samsungs bekymmer kanske bara börjar; Förutom den mer eller mindre kortsiktiga ekonomiska skadorna (mer än 5 miljarder dollar i förlorade intäkter som förväntas de närmaste månaderna) kan den främsta mobilen också möta läckaget – enastående – av en del kundbas. Ja, om man tror på en undersökning av företaget Branding Brand, specialiserat på studier av varumärken, vill 40% av nuvarande Galaxy-användare (eller en annan Samsung-mobil) välja en annan tillverkare för sin nästa mobil efter detta fall av den “explosiva” not 7. Lite över 1000 personer (amerikaner) undersöktes av Branding Brand, vilket är mer än tillräckligt för att den ifrågasatta panelen skulle vara representativ för alla Samsung-mobilanvändare.

Naturligtvis kan vi alltid invända att konsumenternas bedömningar förändras och fluktuerar över tiden, och det finns inget att säga att en del av de här 40% inte kommer att ändra sig när Samsung avslöjar en Galaxy s8 supersäker (åtminstone hoppas vi det …). Men detta betyder åtminstone att Samsung har sitt arbete för att återställa sin image av förtroende, och att vi inte ska lyssna på sången från optimister som de senaste dagarna uppskattade att påverkan på samhället skulle vara nästan noll. .