FnacPlay Accueil

Efter filmfestivalen är det dags för VOD-festivalen med filmer för endast 2 euro

Varje år är vi vana vid filmfestivalen som äger rum i juni. Det låter dig ha en biobiljett för 3,50 euro, mot det tredubbla i genomsnitt. Det är mycket fördelaktigt och det varar i några dagar. Det finns en annan part som kommer att lanseras, den som är dedikerad till VOD.

FnacPlay Home

Från 6 till 9 oktober erbjuds många filmer för endast 2 euro (3 euro i HD). ”VOD blir det första fönstret för filmdistribution efter teatrar. I ett sammanhang där illegaliteten starkt kvarstår är det dags att främja lagligt, enkelt och helt anpassat till konsumenternas önskemål ”, understryker arrangörerna av Fête de la VOD, Syndicate of VOD Publishers (SEVAD) och National Cinema Center.

Detta pris för video on demand kommer att erbjudas på Arte VOD, Canal VOD, FilmoTV, Fnac Play, Orange VOD och SFR VOD. Detta är ett avtal som undertecknats med de olika franska aktörerna på denna marknad.

VOD anlände till Frankrike 2006. Enligt GfK-institutet har totalt 300 miljoner filmer beställts totalt, med i genomsnitt 4 miljoner per månad. 30% av hyrda eller köpta filmer är franska filmer, mot 21% på DVD. Tre fjärdedelar av de hyrda filmerna kommer från operatörens lådor.