Free Logo

Efter SFR attackerar Free Orange angående smartphone-subventionen

Den subventionerade smarttelefonmarknaden från en operatör finns fortfarande. Som en påminnelse låter detta system dig ha en mobil till ett relativt korrekt pris för det mesta om du går med på att ta ett månadsabonnemang över ett eller två år för att betala för paketet och resten av mobilen. Free kritiserar detta format.

Gratis logotyp

I mars förra året vann operatören en kamp mot SFR. Idag attackerar telekommunikationen en annan operatör: Orange. Han stämde Orange för två veckor sedan och de två operatörerna har sedan dess befunnit sig i Paris handelsdomstol. Enligt Free är dessa erbjudanden med ett attraktivt pris i början och sedan ett högt pris varje månad varken mer eller mindre än en förklädd konsumentkredit. Free ber att denna praxis ska stoppas, särskilt eftersom den representerar 17 miljoner prenumerationer.

Efter sin seger vid SFR publicerade Free ett pressmeddelande som avslöjar alla detaljer. Men operatören kan ha blivit bortförd lite för snabbt för att kassationsdomstolen dömde till hans fördel angående ett gammalt SFR-erbjudande och inte alla paket. Dessutom har sammanfattningsdomaren sedan hänvisat ärendet till en specialkammare i september.

När det gäller Orange hoppas Free att slå hårdare och sätta stopp för subventionerade erbjudanden. Han förlitar sig på sin första seger mot SFR så att domstolen kommer att bevisa honom rätt igen.