En artificiell intelligens bestämmer din nivå av "skönhet" med två klick

En artificiell intelligens bestämmer din nivå av “skönhet” med två klick

Det är inte säkert att denna innovation är den som får mänskligheten att gå i rätt riktning; trots allt är “skönhetens styre” redan tillräckligt tungt i våra moderna samhällen för att artificiell intelligens inte ska lägga till sin kiselkorn. Ändå det japanska samhället Fest tagit fram Deeplooks, en behandlingsalgoritm som kan analysera vilket ansikte som helst … fastställ sedan dess skönhetsnivå (eller fulhet) på en skala från 1 till 5. Nådlös.

deeplook-scarlett

Vi kan säga att skönhet är subjektiv (eller mer hyckleriskt, interiör), aldrig har vårt samhälle varit så ivrig efter standardisera fysiska kriterier, vare sig i media, på dejtingsajter eller mer prosaiskt i våra vardagliga bedömningar. Och det hemskaste är att denna standard inte känner till nyansen: vi är vackra … eller vi är fula. Partiets programvara, baserad på en begränsad skala (5 nivåer), spelar lite på samma grub, och exemplen som tillhandahålls visar tydligt att det är skönhetsigenkänt “socialt som sådant” som stöds av programvaran. (trots allt är det män som matar maskinens databas).

Ett enkelt personligt foto eller till och med en passage genom webbkameran integrerad i den bärbara datorn räcker för att vår spole ska kunna undersökas med blixtens hastighet; och om några sekunder vet du vad AI, och ännu mer “samhället som helhet”, tänker på ditt vackra / fula ansikte. Narcissist att avstå, om du inte är säker på ditt drag. ” IA min vackra IA, är jag fortfarande den vackraste?