SpaceX vet äntligen varför den senaste Falcon-raketen exploderade

En Falcon 9-raket exploderar på sin startplatta och det finns skador

Hårt slag för SpaceX; hans raket Falcon 9 exploderade på startplattan och orsakade total belastning, dvs. satelliten AMOS-6. Helt ovanligt, raketexplosionen ägde rum långt före start, ” under tankfyllningsfasen “Enligt Elon musk.

Medan inga dödsfall rapporterades nära startplattan var materialskadorna flera, för bortom Falcon-raketen noterade vi också att AMOS-6-satelliten helt försvann; tillverkaren Israel Aerospace Industries kan sätta stopp för de tiotals miljoner investeringar som sväljts i utformningen av den här senaste generationens satellit, en dödviktförlust som också indirekt berör Facebook och Eutelsat. Den sociala nätverksjätten räknade verkligen med att AMOS-6 skulle öppna internetåtkomst i Afrika, medan det på Eutelsats sida är ett flerårigt avtal ” Att hyra Ka-bandets nyttolast ” satelliten som just har gått upp i rök; noten är hög för Eutelsat sedan det europeiska företaget förväntar sig intäktsförluster beräknade till cirka femtio miljoner euro år 2019.

För närvarande är det fortfarande inte känt om denna händelse kommer att få återverkningar på framtida SpaceX-uppdrag, särskilt de som gäller tankning av den internationella rymdstationen (ISS).