accessurl-extension

En förlängning erbjuder att dela sina Netflix och andra konton utan att ange sitt lösenord

Skulle det inte vara intressant att låna varandra dina Netflix-, Spotify- och fler konton utan att någonsin dela ditt lösenord? Detta är nu möjligt med AccessURL-tillägget.

accessurl-förlängning

Hur fungerar det? Det är enkelt, det är beroende av kakor och inte identifierare. Cookies gör det möjligt för en webbplats att snabbt identifiera användaren. Här är användaren ansvarig för att ansluta till exempelvis Netflix och aktiverar tillägget. Kakorna samlas sedan in och överförs sedan till en vän eller någon annan. Den här personen kommer att kunna komma åt kontot eftersom Netflix och de andra tjänsterna tror att det är ägaren till kontot. De kommer då att kunna njuta av tjänsterna normalt.

Kontoägaren har tre alternativ när han kommunicerar en dedikerad länk till sina nära och kära: 24 timmar, 1 vecka eller aldrig. Detta definierar hur länge kakorna ska vara. Efter 24 timmar raderas de till exempel automatiskt.

Tillägget är endast tillgängligt på Chrome just nu, det fungerar med Netflix, Spotify, HBO Go i USA och mer. Det är gratis att ladda ner från Chrome Web Store.

Författarna till AccessURL hävdar att de inte kan komma åt delade kakor eftersom kakorna är krypterade med AES-algoritmen.