Galaxy Note 7 Avant S Pen

En nick till Galaxy Note 7: Samsung hade redan ett återkallande program … 1994

Samsung har det dåligt just nu: återkallelsen av Galaxy Note 7. Som en påminnelse har tillverkaren listat 35 fall där smarttelefonen tog eld och sedan exploderade på grund av defekta batterier. Han föredrog att återkalla alla modeller på marknaden, dvs. 2,5 miljoner exemplar. Detta återkallande program kan kosta Samsung upp till 1 miljard dollar, säger analytiker.

Galaxy Note 7 Front S Pen

Men är det här Samsungs första återkallande program? Nej, tillverkaren hade redan en … 1994. Vid den tiden släppte han sin första trådlösa smartphone. Terminalen fakturerades som ”revolutionär” för 22 år sedan, men glädjen var kortvarig. Produkten upplevde faktiskt en defekt på 11,8% vilket tvingade Samsung att inrätta ett återkallningsprogram.

Totalt har 150 000 telefoner återkallats, dvs. alla exemplar som säljs på marknaden. Priset var värt 5 miljarder vann, eller motsvarande 4,06 miljarder euro. Samsung ersatte alla kunder och lade in en tidningsannons där de ber om ursäkt för deras misstag.

Vad hände med de 150000 telefonerna? Det är väldigt enkelt, de förstördes framför de 2000 Samsung-anställda. Sedan detta evenemang har Samsung ett internt motto som lyfter fram kvaliteten på produkterna.