Le cratère Kebira, vu par Google Earth

En ny version av Google Earth full av vitaminer, även på Linux

Google planet? Medan National Geographic Institute (IGN) för närvarande arbetar med Géoportail, en satellitmappningsprogramvara som konkurrerar med Google, är det nu en ny betaversion av Google Earth-programvaran som är tillgänglig för PC under Windows, Linux och för Mac.

Kebira-kratern, sett av Google Earth

Denna version 4 tillåter fortfarande användning av externa filer för att visa detaljerna för en given rutt (KML) och lämnar också möjligheten att hitta vissa platser som kan visas direkt på programmets kartor. Men det kan användas på suben, har ett nytt grafiskt gränssnitt som förenklar dess användning samt funktioner som gör det möjligt att visa monument i 3D som inte är strukturerade eller strukturerade, via Sketchup-programmet som låter dig skapa 3D-modeller av monument.

För resten har förbättrat sitt koordinatsimportsystem via en fil i KML-format för att lägga till poäng på en satellitkarta och dela dem med andra användare, har ett franskt språkgränssnitt och tillåter slutligen ” har mer realistiska terrängavlastningar. Allt detta på programmet!

Du kommer också att vara intresserad