ONE UI 3.0, baserat på Android 11

ETT UI 3.0, baserat på Android 11, först för Samsung Galaxy S20

Samsung meddelade igår en av de stora nyheterna om företaget för framtiden. Och vi hänvisar inte till den nya Samsung Galaxy Note 20, utan till åtagandet att föra 3 generationer av Android-operativsystemuppdateringar till sin topp. Detta innebär att Samsung Galaxy S20 , till exempel, kommer att se Android 13.

ONE UI 3.0, baserat på Android 11

Enligt företagets uppdateringsschema skulle familjemodellerna S20 och Note 20 komma 2022 med den trettonde versionen av Android, medan samma år S10 och Note 10, som släpptes på marknaden med Android 9 Pie, kunde uppdateras till Android. 12.

Ett gränssnitt 3.0

Men det är inte den enda nyheten på programvarunivå som företaget har lämnat oss, eftersom det sent i går eftermiddag bekräftade öppnandet av En UI 3.0 beta program för utvecklare. Företagets nya Android 11-baserade operativsystem skulle träffa de Galaxy S20, S20 + eller S20 Ultra först .

en ui

Fastän Ett gränssnitt 2.5 är redan verklighet , eftersom det är programvaran som vi ska hitta i Galaxy Note 20, Ett gränssnitt 3.0 är namnet på nästa fantastiska programvara baserad på Samsungs Android 11. Även om den inte skulle komma officiellt förrän i slutet av året, har den slutna betafasen redan börjat. Att vara en beta för utvecklare måste du begära åtkomst och begära kopplingsbehörigheter så att Samsung kommer acceptera ansökningar till programmet eller inte från fall till fall, beroende på behov och behörighet.

För närvarande har preliminär version av One UI 3.0 är endast tillgängligt för Galaxy S20 i USA och Korea, men man kan tänka sig att europeiska användare förr än senare kommer att kunna gå med i detta program. Varumärket hävdar att Samsung kommer att öppna utvecklarstöd i följande länder de närmaste dagarna: Kina, Tyskland, Indien, Polen och Storbritannien.

För närvarande är det enda vi vet att programvaran är baserad på Android 11 och att, märkligt nog, de första smartphones som får det nya lagret av personalisering från företaget kommer att vara S20 lanserades tidigare i år, inte not 20 presenterad på ett sådant sätt. tjänsteman för mindre än 24 timmar sedan. Samsung meddelade inte när lanseringen av den offentliga beta skulle börja, men det är åtminstone bra att veta att den kommer att finnas.

Med dessa rörelser är de de första tillverkarna att börja testa med Android 11 (bortom Google själv) och lovar ett större antal systemuppdateringar än sina konkurrenter, träffar Samsung bordet och visar att problemen med att ta emot uppdateringar hör till det förflutna och just nu är det ett av de ledande varumärkena när det gäller operativsystem recensioner.