Keplerbeautyshot 600x337

Exoplaneter: NASA kommer att göra ett viktigt tillkännagivande nästa torsdag

Rymdteleskopet Kepler skulle han ha upptäckt något ovanligt? De NASA tillkännager i alla fall att en konferens avsedd för en ” större tillkännagivande ”Kommer att hållas torsdagen den 14 december, ett tillkännagivande som främst kommer att beröra exoplaneter, dvs. de planeter som är relativt” likartade ”jorden och som därför skulle kunna hysa liv (i teorin åtminstone …) .

Keplerbeautyshot 600x337

En 3d framför av Kepler-teleskopet

NASA kommer inte att vara den enda som tillkännager denna “upptäckt” eftersom Google också har bjudits in till denna presentation i person av Christopher Shallue, en specialist på artificiell intelligens som arbetar i AI-avdelningen Bergsutsikt. Paul Hertz, chef för NASAs avdelning för astrofysik, Andrew Vanderburg, en astronom från University of Texas, och Jessie Dotson, en forskare som också är medlem i Kepler-projektet, deltar också.

Det är svårt att förutsäga innehållet i denna konferens, men det kan vara en fråga om ett nytt system för att upptäcka exoplaneter som “stöds” av artificiell intelligens. Den stora mängden data som samlats in av Kepler kan ha stor nytta av teknik för Big Data-bearbetning, och vi vet att Googles AI-team (i början av DeepMind) är en av de mest avancerade i världen, så …