Voiture Autonome Google Route

Experiment med autonoma bilar är nu tillåtet i Frankrike

På onsdagen tillkännagav ministerrådet att experiment med autonoma bilar, det vill säga förarlösa bilar, var godkända i Frankrike på allmänna vägar.

Googles autonoma rutt

Dessa fordon med partiell eller total delegering av körning (VDPTC) ”Även kallade” autonoma fordon ”är ett viktigt steg mot fredlig rörlighet, reglering och trafiksäkerhet och mer effektiva och miljövänliga transporter. De är bilindustrins framtid ”, understryker rapporten från ministerrådet som publicerades av Élysée och rapporterades av AFP.

Regeringen säger att den har gjort det “Introducerar begreppet tillstånd för förflyttning på allmänna vägar som är specifika för experimentet” i tanken att det lyckas “Att bygga ett gediget regelverk genom ett dekret i statsrådet”. Ett av målen är att “Frankrike erkänns som ett experimentland med autonoma fordon, ett centrum för spetskompetens ombord intelligens och ledande inom säkerhet för komplexa system, för att förbereda sig för morgondagens nya mobiliteter”.

Alla tillverkare kommer att gå in i denna sektor. Den mest omtalade just nu är Tesla och i synnerhet dess autopilotfunktion. Tack vare experimentet som lanserades i Frankrike kan vi föreställa oss att Frankrike kommer att kunna ta emot autonoma bilar inom de närmaste åren. Hittills görs testning mestadels i USA.