Facebook börjar visa vertikala videor större på iOS och Android

Facebook börjar visa vertikala videor större på iOS och Android

Facebook kommer att göra ändringar i nyhetsflödet angående videodelen. Många fotograferar i stående läge eftersom kameran kan vara lättare att hålla än i liggande läge. YouTube har förstått detta och publicerar stora videor som har varit i detta format sedan förra året. Snapchat förlitar sig endast på porträttläge.

Facebook Vertical Video Större

På Facebook-sidan visas vertikala videor gradvis med bildförhållandet 2: 3 mot 1: 1 idag. Vi har för närvarande en fyrkant, du måste klicka på den för att få videon i sin helhet. Med bildförhållandet 2: 3 ser användaren mycket mer utan att behöva klicka på det för att växla till helskärmsläge.

“Vi vet att människor tycker om mer engagerande upplevelser på Facebook, så vi börjar visa en större del av varje vertikal video på mobilnyhetsflödet.”, förklarar en Facebook-talesman till Marketing Land.

Tillgängligheten ökar gradvis bland alla användare, Facebook verkar fungera på distans. Med andra ord kan det visas idag för vissa och nästa vecka för andra – även om alla har samma version av iOS-appen. Denna ändring är också tillgänglig på Android.