Mark Zuckerberg Facebook

Facebook-chef donerar 3 miljarder dollar för att bekämpa sjukdomar

Mark Zuckerberg tänker inte på det sociala nätverk han skapade, nämligen Facebook. Han har ett annat mål: att förbättra världen. Och för att göra det bestämde han sig för att göra en stor donation.

Mark Zuckerberg Facebook

Facebook-chefen och hans fru Chan tillkännagav idag planer på att bidra med 3 miljarder dollar under det kommande decenniet för att förebygga och bota sjukdomar. “Det är ett ambitiöst mål”, enades Mark Zuckerberg vid en konferens i San Francisco där han tillkännagav denna nya donation från Chan Zuckerberg Initiative, föreningen som han startade med sin fru. “Men vi har spenderat de senaste åren med experter som tror att det är möjligt, så vi kommer att försöka gräva djupare i det.”.

Enligt uppskattningar från Mark Zuckerberg kommer denna donation att göra det möjligt att ha tillräckligt med resurser fram till slutet av detta århundrade för att hitta botemedel mot alla sjukdomar, eller om detta inte görs, för att göra de som för närvarande är dödliga hanterbara. För sin del konstaterade hans fru att detta inte innebar att barnen inte längre skulle vara sjuka. Men hon tror att de kommer att bli mindre.

Mark Zuckerberg skulle gärna se skapandet av ett stort biologiskt centrum i San Francisco där forskare, forskare och andra skulle arbeta för att utveckla verktyg för att bättre studera och förstå sjukdomar. Han slutar slutligen med att säga ”Det här är framtiden vi vill ha för vår dotter och barn över hela världen. Om det finns en chans att vi kan hjälpa till att bota alla sjukdomar i våra barns liv, så kommer vi att göra det ”.