Facebook Messenger Lite

Facebook lanserar Messenger Lite, en lättare version av Messenger för länder med dålig hastighet

Facebook erbjuder redan en lätt version av sin applikation för att ge användare i länder där internethastigheterna är låga tillgång till det sociala nätverket. Facebook lanserade idag en annan lättviktsversion tillägnad Facebook Messenger.

facebook-messenger-lite

Namngiven Messenger Lite, den erbjuder de viktigaste funktionerna i Facebook Messenger inklusive att skicka text, bilder och länkar samt klistermärken. Den som använder Messenger Lite hittar de kontakter som finns på Facebook Messenger, det är inte en separat meddelandetjänst.

Applikationen är reserverad för Android-enheter och väger mindre än 10 MB. Den finns tillgänglig idag i Kenya, Tunisien, Malaysia, Sri Lanka och Venezuela. Facebook meddelar att det är tillgängligt i andra länder i framtiden, men det ger inte ett datum eller en lista över länderna i fråga.

Som en påminnelse erbjuder flera länder i Asien och Afrika inte någon bra internetanslutning, inte ens idag. Facebook vet detta, därav dess intresse för att släppa lättare versioner av sina applikationer så att användarna kan få en bra upplevelse, även om det är mer begränsat i sig. Förutom hastighet tänker Facebook också på användare som har gamla smartphones (mellan 2009 och 2011 enligt det sociala nätverket). Även här kan applikationen vara intressant eftersom den kräver mindre resurser.