Facebook Workplace

Facebook lanserar Workplace, dess sociala nätverk tillägnad företag

Facebook tillkännager idag implementeringen av Workplace, detta är den professionella versionen av sitt sociala nätverk inriktat på företag. Det har varit i beta i flera månader nu, alla företag har nu tillgång till det. Facebook konstaterar att Frankrike är ett av de fem länder som hittills använder den mest arbetsplatsen, särskilt med Danone och Renault.

facebook-arbetsplats

I sig själv liknar systemet Facebook som vi redan känner till det. Arbetsplatsens intresse är att ha en plats endast för yrkesvärlden med alla hans kontorskollegor på en och samma plats, utan att de blandas med vänner och familj. Facebook betonar kommunikation och videor. Till exempel kan en chef hålla en konferens på Facebook Live och den här konferensen kan endast ses av företagets anställda.

Analysverktyg finns också på programmet för att informera dig om hur många anställda som har varit aktiva i en grupp, till exempel har lagt upp ett meddelande nyligen, har begärt att skapa ett konto och mer. Dessutom kan anställda i olika företag kommunicera med varandra “För att utöka deras samarbete” enligt Facebook.

Arbetsplats inte är gratis måste företagen betala 1 till 3 dollar per månad per anställd för att använda det. Ingen reklam kommer dock att ske. Dessutom är Workplace gratis för ideella organisationer och utbildningssamhället.