Facebook Messenger Video Instantanee

Facebook Messenger ställer in omedelbara videor i konversationer

Facebook erbjuder en nyhet inom Messenger på iOS och Android: omedelbara videor. De distribueras idag för alla, vissa användare har redan dem. De andra kommer att få dem gradvis under de närmaste timmarna.

Facebook Messenger Video Instantanee

Principen är enkel: dela snabbt en video medan människor pratar med varandra skriftligen. Vilket intresse? Facebook ger ett exempel. Antag att en person beställer glass, skulle det inte vara bättre för kontakten att ha en bild av de olika smakerna som erbjuds snarare än en lista skriven på tangentbordet? Med detta system kan den som beställer glassen aktivera omedelbar video och visa de olika smakerna för sin kontakt så att de kan välja en. När valet är bestämt kan han avsluta videon.

Facebook noterar att ljudet är tyst som standard, eftersom det inte är nödvändigt beroende på fallet. I exemplet ovan ser personen dofterna och kan svara skriftligen för att ge sitt val. Men om det behövs aktiverar en knapp ljudet. För sin del kan den andra kontakten i sin tur aktivera videon om han vill.

Denna nya funktion kräver att du är på den senaste versionen av iOS- eller Android-applikationen av Facebook Messenger. Som en påminnelse har meddelandetjänsten 1 miljard användare över hela världen.