Facebook Logo

Facebook och AdBlock Plus har beslutat att föra krig mot reklam

Låt oss gå för ett riktigt krig kring reklam. I flera år har det varit möjligt att blockera annonser på Facebook med annonsblockerare, som AdBlock Plus. Det sociala nätverket bestämde sig för att hämnas nyligen genom att fortfarande visa annonser för användare som har sådana blockerare installerade på sin dator. Problem, AdBlock Plus har redan hittat en väg runt det nya systemet. Detta är bara början.

Facebook-logotyp

Faktum är att Facebook meddelade TechCrunch att det kommer att ändra sina planer för att kringgå det nya tricket för AdBlock Plus. Vi kan redan föreställa oss att annonsblockeraren kommer att försöka hitta en ny lösning och den här historien kommer att upprepa sig i många månader. Vem vinner i slutet? Facebook har redan börjat distribuera sin nya kod som låter dig visa reklam, den implementeras gradvis bland användarna.

Hur visar Facebook fortfarande reklam, även för dem som blockerar den? Det sociala nätverket ansvarar för att integrera HTML-koden för sina annonser i själva innehållet, vilket gör det möjligt att kringgå annonsblockerare. Om de blockerar innehåll visas inte statusar, videor och resten.

För närvarande verkar Facebook fast besluten att inte släppa taget. Detsamma gäller AdBlock Plus. Det sociala nätverket försvarar sig i ämnet och noterar att det ger användarna möjlighet att välja vilka typer av annonser de vill se.