Facebook Twitter Instagram Logos

Facebook och Twitter tillåter inte längre åtkomst till sina uppgifter till en grupp som övervakade demonstranter

Facebook och Twitter har beslutat att göra en förändring. De två sociala nätverken, liksom Instagram (som tillhör Facebook), tillåter inte längre åtkomst till sina uppgifter för ett företag som var ansvarigt för att övervaka demonstranter. Detta företag heter Geofeedia. De insamlade uppgifterna överfördes sedan till polisen så att de kunde se vad som skulle hända exakt.

Facebook Twitter Instagram Logotyper

Larmklockorna har slagits av American Civil Liberties Union (ACLU), en medborgerlig organisation. Han indikerar att ha “Erhållna dokument som visar att Twitter, Facebook och Instagram gav Geofeedia, utvecklaren av en social mediaövervakningsprodukt som såldes till brottsbekämpning som ett medel för övervakning, tillgång till data om sina användare. aktivister och demonstranter ”. Och lägg till “Det är ett bevisat faktum att polisen i Oakland (Kalifornien) och Baltimore (Maryland) använde Geofeedia för att övervaka proteströrelser.”.

På sin webbplats presenterar Geofeedia sig som ett företag som gör det möjligt för företag att förutsäga och analysera händelser i realtid på sociala nätverk.

Efter avslöjandet rapporterade Twitter “Baserat på informationen i ACLU-rapporten avbryter vi omedelbart @ geofeedias kommersiella tillgång till Twitter-data”. För sin del anger Facebook sin avsikt att stänga kontot eftersom det inte respekterar användarvillkoren.