Facebook Marketplace

Facebook presenterar Marketplace, ett butiksutrymme som Le Bon Coin

Försäljningen mellan individer görs mer och mer, vi ser det med webbplatser som Le Bon Coin, som är en av de mest besökta i Frankrike. Denna situation är densamma i andra länder, med Craigslist i USA. Facebook förstod att det fanns en möjlighet och bestämde sig för att ta det.

facebook-marknadsplats

Det sociala nätverket tillkännager Marketplace, ett utrymme för försäljning mellan individer. Så snart användaren går över det ser han varorna som säljs nära där han är. Han kan också undersöka för att hitta en viss produkt eller utforska kategorier (till exempel elektroniska produkter).

När användaren hittar ett objekt som intresserar honom kan han klicka på det för att få bilderna och mer information om det. Han kan sedan kontakta säljaren för att ge honom ett erbjudande och därmed lösa alla detaljer för en eventuell försäljning. Det är inte möjligt att betala via Facebook men säljaren och den potentiella köparen kommer att behöva ordna.

Vid lanseringen erbjuds Marketplace endast i USA, Storbritannien, Australien och Nya Zeeland. Det kommer att vara på plats från iOS- och Android-applikationen inom de närmaste dagarna istället för ikonen för Facebook Messenger, måste användarna vara äldre för att dra nytta av det. Facebook lovar Marketplace tillgänglighet från webben och i andra länder de närmaste månaderna.