Facebook Safety Check

Facebook säkerhetskontroll kommer snart att aktiveras automatiskt?

Säkerhetskontrollfunktionen, som gör att nära och kära kan försäkra sig om sorgliga stora händelser, kan aktiveras automatiskt i framtiden. Facebook arbetar faktiskt aktivt med alternativet så att det sätts på plats utan manuell validering uppströms.

Facebook säkerhetskontroll

För att göra detta arbetade det sociala nätverket med en algoritm som kunde förstå innehållet i meddelandena samtidigt som man skapade en länk till en databas över händelser från ett tredje partföretag. När detta gör länken mellan en händelse och många meddelanden om samma ämne, visas ”Jag är säker” -knappen i säkerhetskontrollen automatiskt i de berörda personernas nätverk.

Under ett mord i Chicago aktiverades knappen för att personer som nämnde händelsen och var mer eller mindre nära brottsplatsen. Å andra sidan, för att en sådan säkerhetskontroll ska kunna aktiveras för alla användare, kräver det fortfarande manuell validering av det sociala nätverket. Endast personer som nämner händelsen och nära deras plats får därför alternativet automatiskt.