Facebook Publicite Video

Facebook testar videor som spelas automatiskt … med ljud

Under ett tag har Facebook automatiskt spelat upp videor i nyhetsflödet. Användare kan snabbt förhandsgranska det, men ljudet stängs av. Facebook vill faktiskt inte störa dem. Men den tiden förändras.

Facebook-videoannonsering

Det sociala nätverket gör ett test med en handfull användare i Australien som består av att automatiskt spela upp videorna … med ljudet aktiverat. Detta val kan betraktas som aggressivt, men lyckligtvis är det möjligt att återgå till det gamla systemet (det är tyst som standard) genom att gå till inställningarna. Facebook har bekräftat informationen med Mashable.

Kommer Facebook att lansera denna förändring för alla? Detta är ett enkelt test för tillfället, allt beror på de berörda användarnas åsikter. Om de är positiva kommer Facebook att rulla ut det i större skala. Om inte, kommer projektet att överges och slänga det i papperskorgen.

Detta val att aktivera ljud som standard är inte förvånande, Facebook ser alltmer ut att bli en videoplattform. Genom att aktivera ljudet vet det sociala nätverket att vissa användare kanske kommer att titta på videon eftersom de kommer att ha lockats på ett visst sätt. Ärendet ska fortsätta.