Fairphone 3+ litar fortfarande på etik och uppdaterar sitt fotosystem

Fairphone 3+ litar fortfarande på etik och uppdaterar sitt fotosystem

Fairphone 3+ – Bästa priser:

  • Amazon Marketplace

    576,40

Att få en telefon från Amsterdam-baserade Fairphone är långt ifrån trivial. På så sätt köper du etisk tillverkning och stöder ett företag som sätter tillbaka pengar i program som gynnar arbetstagare inom teknikindustrin. Dessa ekologiska och sociala ideal är också grunden för företaget och dess framgång, inköpet av Smartphone-märkta smartphones idag är mer jämförbart med ett militant val än med ett motiverat urval av en smartphone som inte alltid är känd. för sin kvalitet, jämfört med konkurrensen från enheter från Samsung, OnePlus, Huawei eller Apple.

Den senaste Fairphone 3+ är inget undantag från denna regel. Värt 450 euro, den senare är tillverkad av 40% återvunnen plast. Som med sina föregångare tillåter dess modulära design sina användare att byta ut nya delar mot gamla delar eller byta ut allt som är trasigt snarare än att köpa en helt ny telefon. Framgången för den här skalbara modellen mäts av reparationsgraden 10/10, tilldelad av iFixit till Fairphone 3.

Huvudfunktionen i Fairphone 3+, jämfört med Fairphone 3 2019, är de uppdaterade främre och bakre kamerorna. Huvudkameran har nu en 48 MP-sensor och f / 1,79-objektiv, medan den fristående kameran är beroende av en 16 MP-sensor och f / 2.0-objektiv. De andra specifikationerna är ungefär desamma förutom en lite kraftfullare högtalare på Model 3+, så Fairphone 3-ägare kan överväga att köpa en eller båda av de uppdaterade kamerorna. att installera dem själva. Trots Fairphone-ansträngningar för denna fotoaspekt är det dock fortfarande inte enligt detta kriterium att Fairphone 3+ kommer att lyckas eller inte.

Låten men inte låten

Vid första anblicken fungerar inte Fairphone 3+ som den ultimata smarttelefonen, med sin tjocklek på 9,89 mm som gör att den ser stor och tjock ut. På sin vänstra kant finns en texturerad strömbrytare och ett par volymvippor. Trots att de är gjorda av plast gör de sitt jobb perfekt. Enhetens svarta plastplatta innehåller en fingeravtrycksläsare, samt en NFC-markör och en liten lapp som rymmer den enda bakre kameran och dess blixt. Med sin matta yta är den mycket behaglig att ta på.

Den övre kanten på smarttelefonen är utrustad med ett 3,5 mm hörlursuttag – en sällsynt och välkommen sak idag – och den nedre kanten på en laddningsport / USB-C-anslutning. Om det inte levereras med ett headset, en laddkabel eller ett eluttag, som ekologin kräver, kan du enkelt få dessa artiklar i dina skåp eller hos en (begagnad) återförsäljare. På skärmens sida är Fairphone grundläggande med en 5,65-tums IPS LCD-skärm med en upplösning på 2160 x 1080 pixlar (427 ppi) som passar perfekt för visning av texter och videor. Allt skyddat av Gorilla Glass 5 som gör sitt jobb perfekt.

Låt oss gå vidare till det irriterande ämnet: batteriet. Med 3 040 mAh är den väldigt lätt och garanterar bara en livslängd på 20 timmar, vilket inte räcker. Speciellt eftersom det är långsamt att ladda tar det 3,5 timmar att gå från 0 till 100%. Dess enda fördel är att det är lättillgängligt, vilket gör att du kan ladda ett extrabatteri och byta ut det vid behov.

En smartphone som ska reserveras för de mest engagerade

Fairphone har arbetat hårt för att hålla utvecklingskostnaderna låga, vilket återspeglas i bashårdvaran. Snapdragon 632-chipsetet, med 4 GB RAM, är detsamma som förra årets Fairphone 3, men det fick fortfarande rimliga poäng på Geekbench 5 269 (single-core) och 1208 (multi-core). Som jämförelse får flaggskeppstelefoner som OnePlus 8, baserat på Snapdragon 865, poäng på cirka 900 respektive 3300.

Enheten har bara 64 GB intern lagring. Det är lite enligt dagens standarder, men du kan lägga till mer lagring via ett microSD-kort. Det är inte en 5G-enhet, men den accepterar två SIM-kort – och du behöver inte offra microSD-expansionen för att rymma ett andra SIM-kort. Fairphone 3+ kör Android 10, utan extra eller uppblåst programvara, förutom en liten app, som är en liten informationskälla om Fairphone. Fairphone förbinder sig till fem års programuppdateringar, så Android 11 bör visas där med tiden.

Slutsats: Även om Fairphone 3+ inte var utformad för att hålla jämna steg med marknaden och att jämföra det med andra nuvarande telefoner gör det inte rättvisa, det visar sig vara en ärlig enhet för de mer engagerade läsarna. miljökamp, ​​som kommer att uppskatta den etiska affärsmodellen som den nederländska tillverkaren implementerat.

Fairphone 3+ – Bästa priser:

  • Amazon Marketplace

    576,40

Källa: ZDNet.com