contadores Skip to content

Falcon 8+: Intel lanserar i semi-pro drone

falcon-8plus-640x466

Intel försöker alltid diversifiera med en iver som är omvänt proportionell mot kraften hos sina processorer. Den amerikanska grundaren har precis presenterat sin allra första drönare Falcon 8+, en stor insekt som flyger 1,2 kilo (utan kameran eller DSLR), vars rotornätter placeras i två stora metallställ.

falk-8plus-640x466

Falcon 8+ lovar att vara särskilt stark och motståndskraftig mot vatten och damm

Maskinen är ganska effektiv eftersom den kan nå 57,6 km / h vid toppfart och kan styras upp till 1 km bort (!) eller 500 meter om du använder videofeedbacken (vilket inte är hemskt hemskt …). Som på flygplan har Falcon 8+ detett fördubblat el- och kommunikationssystem, det vill säga att i fall av fel är det den andra modulen som tar kontroll. Autopiloten är till och med en AsTec Trinity med trippel redundans! Vi är uppenbarligen inte på amatördronmarknaden … Intel lovar också bilder med millimeterprecision; det måste sägas att maskinen kan rymma de senaste DSLR: erna …

intel-cockpit-640x427

Trots utseenden och en stor logotyp på sidan är denna drönare inte helt – i strikt mening – en Intel-skapelse eftersom den designades av ingenjörer påAscendant Technology, ett företag som nyligen förvärvades av Intel och som redan hade marknadsfört en drönare som heter Falcon 8. Falcon 8+ har ännu inte ett pris eller ett tillgänglighetsdatum.