Wi Fi Noms Simplifies

Farväl 802.11: Wi-Fi-namn görs enkelt med bara ett nummer

Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, dessa har varit namnen på Wi-Fi i flera år nu med varje bokstav som anger en specifik standard. Den här tiden kommer att vara över eftersom namnen kommer att förenklas från och med nu.

Wi Fi-förenklade namn

Wi-Fi Alliance, som handlar om Wi-Fi, meddelade ett nytt format för namn: Wi-Fi med ett nummer. Således kommer 802.11ax Wi-Fi helt enkelt att kallas Wi-Fi 6. 802.11ac Wi-Fi, som redan finns, blir Wi-Fi 5 och 802.11n Wi-Fi blir Wi-Fi 4. I Liksom Bluetooth kan användare nu bara lita på numret för att veta om en standard är den senaste eller om den är “gammal”.

Detta är goda nyheter för allmänheten som äntligen kommer att se tydligare. Detta är också goda nyheter för tillverkare eftersom de kommer att kunna använda dedikerade bilder på lådorna och / eller produkterna.

Wi-Fi 6 är standarden som kommer att vara på plats nästa år. Den är baserad på 802.11ax Wi-Fi och tillåter hastigheter på upp till 4,8 Gb / s (jämfört med 1,3 Gb / s hittills med Wi-Fi 5), bättre latens och bättre stabilitet, särskilt när nätverk är överbelastade och det finns många trådlösa användare i samma område.