Tim Cook contre FBI Bill Gates

FBI: Tim Cook skriver till sina anställda

Tim Cook mot FBI

I ett e-postmeddelande som skickats till Apple-anställda i USA förklarar Tim Cook sin ståndpunkt om FBI: s begäran att knäcka iPhone till en av San Bernardino-terroristerna. Apples chef står fortfarande upp mot FBI.

Tonen stiger mellan Tim kock och FBI, den senare vill nu föra debatten till allmänheten och reformera underrättelsetjänsten i USA. Apple och FBI har definitivt inte samma syn på saken.

I ett internetinlägg hävdar FBI-direktören att denna begäran inte är avsedd att skapa ett prejudikat. Det är helt enkelt ”offer och rättvisa”.

Apples parton bekräftar i ett internt memo till sina anställda att utveckling av en bakdörr skulle skapa ett farligt prejudikat för framtida rättsfall. Enligt honom skulle ge efter bara en gång ett hot mot allas friheter.

I detta memo upprepar Tim Cook sin känsla av obehag över att vara emot regeringen i ett fall där de individuella friheterna som ska skyddas av samma regering är centrum för debatten.

I slutet av sin grund anser Cook att regeringen bör se över sin underrättelsespolitik och bilda en kommission bestående av experter på säkerhet, teknik och medborgerliga friheter för att diskutera följderna av ett sådant fall på medborgarna.

Samtidigt och för att sätta lite mer press på regeringen vädjade Apple indirekt till sina användare. Cupertino-företaget har lagt upp en lista med frågor och svar för att förklara varför Apple är emot FBI.

Apple förklarar än en gång att det är omöjligt att designa en bakdörr och garantera att den aldrig kommer att återanvändas. Det bästa sättet att vara säker på att ett sådant kraftfullt verktyg aldrig kommer att hamna i fel händer är att inte skapa det.

Apple har fortfarande till slutet av veckan att ge sitt svar på rättvisa.

KÄLLA