Orange Logo

Fiber hela Frankrike ensam: Orange tror inte riktigt på SFR: s tillkännagivande

SFR tillkännagav för några veckor sedan sin avsikt att fibera hela Frankrike som ett stort, utan offentliga pengar. Det räknar med att komma dit 2025, så att det når 80% av sitt mål 2022. Detta är som reaktion på regeringens begäran att täcka hela Frankrike för Internet till 2020, oavsett om det är fiber, i 4G eller med annan teknik.

Stephane Richard

Det sägs att Bouygues Telecom också skulle överväga att täcka hela Frankrike. Vad sägs om Orange i det här fallet? Den sittande verkar inte riktigt tro på tillkännagivandet av SFR på sin egen täckning av hela Frankrike. Stéphane Richard, VD för Orange, sa “Denna idé att vi från Paris kommer att skicka bataljoner till fiber i hela landet verkar inte särskilt realistisk för mig”. Han lägger till “Vi utesluter inte från bordet alla människor som har något att säga om ämnet, vi respekterar ekosystemet” på Orange.

Stéphane Richard tog tillfället i akt att ta itu med SFR som inte har respekterat sina åtaganden beträffande utbyggnaden av fiber med Orange i vissa regioner. ”SFR har inte hållit sina åtaganden, det är något anmärkningsvärt för alla lokala och nationella offentliga tjänstemän. Vi har gjort mer än förväntat och detta område kommer att fiberiseras redan före 2022 “. Området i fråga gäller medelstora städer.

För Orange VD är det bättre att fokusera på regeringens plan för Internet överallt 2020 (även om Stéphane Richard talar om 2022). Målet är “Perfekt uppnåeliga” enligt honom.