Orange SFR

Filtar i vita områden: Orange och SFR får böter för sin försening

Arcep, telekomgendarmen, har träffat Orange och SFR. Franska operatörer hade fått instruktioner om utplacering i vita zoner, men tidsfristerna uppfylldes inte. Orange fick således en böter på 27 000 euro, där den för SFR uppgår till 380 000 euro.

Orange SFR

Operatörerna Bouygues Telecom, Orange och SFR fick ett formellt meddelande i juli 2015 om att distribuera 2G i 17, 8 och 53 stadskärnor före den 1 januari 2016. Som det meddelades den 19 maj Arceps åtal och utredningsformation (RDPI-bildning) hade meddelat Orange och SFR om klagomål, i den mån de hade 5 respektive 47 stadskärnor att täckas den 1 januari 2016. Tidsfristerna var inte inte respekterades, sanktionerades operatörerna.

Arcep säger att man har tagit hänsyn till det observerade intrånget, dess skadliga konsekvenser för den digitala utvecklingen av territoriet och de ansträngningar som gjorts av var och en av de två operatörerna för att täcka, under tiden, alla berörda stadskärnor.

Sedan 1 januari 2016 har Orange och SFR täckt de områden som påpekats. Men det ändrar inte böterna eftersom den ursprungliga tidsfristen inte har uppnåtts.