Firefox 56 är tillgänglig: listan över nya funktioner

Firefox 48 är tillgänglig: listan över nya funktioner

Mozilla släpper Firefox 48 idag som innehåller flera ändringar. Det finns nu tillgängligt på de olika operativsystemen, nämligen Windows, OS X och Linux.

Firefox e10s Multi Process

Den viktiga förändringen i den här versionen är stödet för flera processer, även kallat e10 av Mozilla. Det betyder tydligt att Firefox nu kommer att delas in i flera processer och inte längre ett enda block. Varje flik har sin egen process, om en av dem kraschar kan den stängas utan att webbläsaren kraschar helt. Driftsättningen är lätt för tillfället, Mozilla aktiverar e10s för endast 1% av användarna. Ange bara om: support i URL-fältet och kontrollera “Multi-process windows” -raden. Om det anges som 1/1 betyder det att e10s är på plats.

Mozilla meddelar att distributionen kommer att vara viktigare med Firefox 49 och Firefox 50, särskilt bland användare som har tillägg installerade.

För resten erbjuder Firefox bättre säkerhet för nedladdningar, tillåter inte längre tillägg som inte är signerade, förbättrar WebRTC, prestanda på Linux, visning av resultat i URL-fältet (se nedan) och erbjuder bättre säkerhet.

Firefox 48 Awesome Bar

Firefox 48 finns nu på Firefox.com.