Firefox 49 är tillgänglig: listan över nya funktioner

Firefox 56 är tillgänglig: listan över nya funktioner

Mozilla erbjuder nu Firefox 49 för användare på Windows, macOS, Linux och Android. Flera nya funktioner finns på programmet i den här uppdateringen.

Firefox-logotyp

Med Firefox 48 hade Mozilla börjat aktivera Electrosys, dess system som gör det möjligt att ha separata processer för bättre prestanda istället för att ha ett enda block. Endast användare utan tillägg hade det. Den här gången aktiverar Mozilla Electrosys i en handfull användare som har några tillägg aktiverade. Mozilla riktar sig mot 2017 för distribution till 100% av sina användare.

Med den nya versionen av Firefox förbättrar Mozilla också läsläget med tillägg av kontroller och ett berättarsystem som läser texten på en sida högt. Dessutom tillåter Credential Manager HTTPS-sidor att använda sparade lösenord för HTTP-sidor, prestanda förbättras på Mac och datorer som inte har hårdvaruacceleration, stöd för OS X 10.6, OS 10.7 och OS X 10.8 avbryts och Firefox Hello försvinner. På Android kan användare besöka tidigare besökta sidor när de är offline.

Firefox 49 finns nu på Firefox.com för de olika operativsystemen. På Android kommer tillgängligheten att ske gradvis de närmaste dagarna.