Firefox Quantum Logo 1024x704

Firefox 70 är tillgängligt: ​​listan över nya funktioner

Mozilla har precis släppt den slutgiltiga versionen av Firefox 70 på Windows, macOS och Linux. Nu är det dags att se vad som har förändrats med den här uppdateringen.

Funktionen som markeras av Mozilla förbättrar integriteten genom att blockera spårning via sociala nätverk, som Facebook, Twitter och LinkedIn. Detta följer standardblockeringen av spårare som redan är på plats. I detta avseende hävdar Mozilla att ha blockerat mer än 450 miljarder trackers sedan 2 juli.

En annan nyhet, fortfarande relaterad till sekretess, är ankomsten av en rapport som visar antalet spårare som har blockerats av Firefox under veckan. Allt du behöver göra är att klicka på sköldikonen till vänster om URL-fältet och välja “Visa rapport”. Denna rapport erbjuder också ett sätt att hålla koll på dataläckage och uppmaningar att använda Firefox Lockwise. Dessutom förbättras Firefox Lockwise med en lösenordsgenerator och integration med Firefox Monitor.

4.Panel Fr skydd

Dessutom ger uppdatering av webbläsaren en generell förbättring av prestanda (särskilt med WebRender som är aktiverad för fler användare i Windows). Användare med en Mac har rätt till lägre strömförbrukning för att förbättra batteriets livslängd och snabbare sidladdning (upp till 22% enligt Mozilla). De kan också importera lösenord från Chrome. De på Windows kan redan göra detta.

Firefox 70 är nu tillgänglig för nedladdning från Firefox.com. Och liten bonus: en ny ikon föreslås.