Firefox 56 är tillgänglig: listan över nya funktioner

Firefox: Mozilla förbereder sig för att sluta stödja Windows XP och Windows Vista

Än idag kan Firefox användas på Windows XP och Windows Vista. Men hur länge? Mozilla, grunden bakom webbläsaren, förbereder sig långsamt för att avsluta stödet för dessa två äldre versioner av Windows.

Firefox-logotyp

Meddelandet gjordes på Bugzilla, Mozillas tjänst för spårning av problem. Firefox 52 är den senaste kompatibla versionen för användare med Windows XP och Windows Vista. Firefox 52 kommer att släppas den 7 mars 2017 enligt ett schema som släppts av Mozilla. Från Firefox 53, som släpps den 18 april, måste du ha Windows 7 åtminstone.

Stöd för Windows XP och Windows Vista kommer dock inte att överges helt. I själva verket kommer Mozilla att ansvara för att migrera de drabbade användarna till ESR (Extended Support Release) -versionen av Firefox. De kommer fortfarande att ha Firefox 52 som bas, men kan ha säkerhetsuppdateringar i flera månader.

Enligt Mozilla är ESR-versionen garanterad i ett år. Användarna bör därför vara tysta fram till mitten av 2018. De kommer dock inte att ha några nya funktioner till skillnad från andra användare som kommer att vara på “normal” Firefox.