Fitbit Charge 2 600x368

Fitbit presenterar sina nya anslutna armband: Charge 2 och Flex 2

Fitbit lyfte slöjan på två nya produkter idag, nämligen anslutna armband: Charge 2 och Flex 2. De efterträder de modeller som släppts tidigare.

Fitbit Charge 2

Avgift 2

Charge 2 har en OLED-skärm som är fyra gånger större än den tidigare modellen. Skärmen svarar på fingret och är inte bara där för att visa information. Dessutom tar armbandet hänsyn till all fysisk aktivitet som ägaren utför varje dag (antal steg, hjärtmonitor, förbrända kalorier och mer). Sömnövervakning finns också, liksom ett larmsystem som ska väckas. Slutligen kan Charge 2 visa meddelanden från sin smartphone på handleden. Den autonomi som Fitbit tillkännagav är fem dagar.

Fitbit flex 2

Flex 2

Flex 2 är för sin del 30% mindre än sin föregångare. Det erbjuder fortfarande en rad lysdioder istället för en skärm för att behålla en minimalistisk design. Även här följer armbandet användarens fotspår, förbrända kalorier och sömn. Vattentålighet står på programmet (upp till 50 meter), detta är en första för ett Fitbit-tillbehör.

Charge 2 kommer att finnas tillgänglig från september till ett annonserat pris på 159,95 euro och Flex 2 kommer att anlända i oktober för 99,95 euro.