Flipboard 1024x614

Flipboard har hackats: namn och lösenord har stulits i 9 månader

Flipboard, one-stop news aggregator, avslöjar hackat i minst nio månader. Hackare kunde i synnerhet återställa namnen och särskilt användarnas lösenord.

Flipboard 1024x614

”Vi upptäckte nyligen obehörig åtkomst till några av våra databaser som innehåller viss Flipboard-användarkontoinformation, inklusive åtkomstbehörighet. Vi inledde omedelbart en utredning och ett externt säkerhetsföretag anställdes för att hjälpa oss ”, säger Flipboard. Minst en hackare hade obehörig åtkomst till servrarna mellan 2 juni 2018 och 23 mars 2019, och även den 21 och 22 april 2019 för att komma åt vissa databaser.

Flipboard tror att denna hackare har “Potentiellt kopierad information om vissa användare”. Detta inkluderar namn, smeknamn, hash-lösenord och e-postadresser. Dessutom klargör Flipboard att ID-tokens (även känd som tokens) har funnits i vissa databaser, men plattformen tror inte att hackaren använde dem för att logga in på tjänster från tredje part.

Vad händer nu? Flipboard meddelar att det har återställt alla användarlösenord och autentiseringstoken. Användare måste därför återansluta vid nästa anslutning. Flipboard tillägger att de har stärkt sina säkerhetsåtgärder och har meddelat berörda myndigheter.